Ingrediënten voor 6 personen
- 40 gr rucola
- 40 gr pijnboompitten
- 40 gr versgeraspte pecorino of parmezaan
- 2 teen knoflook
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 2 gedroogde chili pepers of wat sambal
- 1 `tl honing of suiker
- 50 ml extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
- Deze rucolapesto is heerlijk pittig door de chilipeper die eraan is toegevoegd. Heerlijk door de pasta, bij vis, als borrelhapje op toost of brood en lekker bij kaas. Toppie dus!
- Haal de grove steeltjes van de rucola. Was de rucola (eventueel) en maak ze goed droog.
- Pel en snipper de knoflook
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat olie toe. Het moet wel een dikke massa zijn.
- Maak op smaak met peper, zout en wat honing of suiker (dit versterkt de smaak!)
Andere Solo-leden over dit recept (7)
Gepost door MakeMo op 15 april 2013 om 22u42
Leuk in zo een potje kan je het bewaren ?
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?