Recept 35*** (4 stemmen)

Pittige risotto met inktvis en gerookt spek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Los de kippenbouillonblokjes op in 1 liter kokend water.
  2. Snijd het gerookte spek in fijne blokjes. Bak ze in een antikleefpan zonder vetstof krokant. Laat ze afkoelen op een strook keukenpapier.
  3. Pel en snipper de sjalot. Verhit een diepe pan, doe er een eetlepel Solo in en stoof de sjalot en de geperste knoflook aan, samen met de rijst. Laat samen bakken tot de rijst glazig wordt.
  4. Draai het vuur lager en voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, terwijl je regelmatig roert. Geef de rijst telkens de tijd om het vocht op te nemen voor je de volgende scheut kipenbouillon toevoegt.
  5. Wanneer de rijst bijna gaar is en het vocht bijna helemaal geabsorbeerd is, voeg dan de witte wijn, de erwtjes en de inktvisringen toe. Roer alles opnieuw goed door en laat de risotto opnieuw het vocht opnemen. Voeg na een vijftal minuutjes de geraspte parmezaan, een eetlepel Solo en de gehakte dragonblaadjes toe. Roer alles goed door elkaar.
  6. Serveer de risotto in een diep bord, bestrooid met wat krokante spekblokjes en eventueel wat geschaafde parmezaan.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door Solo op 12 oktober 2011 om 20u48

Dank je wel voor de tips, patken!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie