Ingrediënten voor 10 personen
- 2 koffielepels sambal oelek
- 1 el afgestreken eetlepbruine suiker
- 4 limoenen
- 1 blokje knorr Finesse kipbouillon
- verse koriander
-
- zout
- 1 kalkoen van 4 kg in stukken gesneden
- 8 dl kokosmelk
- 70 cl tomatencoulis
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 2 teentjes look
- 2 eetlepels curcuma
- 2 eetlepels komijn
- peper
Bereidingswijze
- Bak de stukken kalkoen in een grote stoofpot met wat Solo.
- Haal ze uit de pot zodra ze mooi bruin zijn aan alle kanten.
- Stoof de fijngesneden uien en paprika’s in het bakvocht en voeg na 5 minuten de geperste lookteentjes toe.
- Roer 2 minuten en voeg daarna de kurkuma, de komijn, de suiker en de sambal toe.
- Roer dit mengsel 1 minuut en voeg het geplette bouillonblokje, de tomatencoulis en de kokosmelk toe.
- Spoel de blikjes met een beetje water en giet dit ook in de stoofpot (ongeveer 3 dl in totaal).
- Leg de stukken kalkoen in de saus en breng ze aan de kook.
- Zet het vuur wat lager en laat de bereiding 1 u sudderen, met het deksel halfopen.
- Giet er daarna het sap van de limoenen bij en kruid de bereiding met peper en zout.
- Bestrooi dit gerecht met verse fijngehakte koriander en versier met partjes limoen.
Tip
Dien op met basmatirijst.
Andere Solo-leden over dit recept (8)
Gepost door Solo op 16 september 2013 om 15u59
Wat een goed idee!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?