Recept 45**** (9 stemmen)

Pittige kalkoen met kokosmelk

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Kalkoenstoofpot

tijd
100 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak de stukken kalkoen in een grote stoofpot met wat Solo.
  2. Haal ze uit de pot zodra ze mooi bruin zijn aan alle kanten.
  3. Stoof de fijngesneden uien en paprika’s in het bakvocht en voeg na 5 minuten de geperste lookteentjes toe.
  4. Roer 2 minuten en voeg daarna de kurkuma, de komijn, de suiker en de sambal toe.
  5. Roer dit mengsel 1 minuut en voeg het geplette bouillonblokje, de tomatencoulis en de kokosmelk toe.
  6. Spoel de blikjes met een beetje water en giet dit ook in de stoofpot (ongeveer 3 dl in totaal).
  7. Leg de stukken kalkoen in de saus en breng ze aan de kook.
  8. Zet het vuur wat lager en laat de bereiding 1 u sudderen, met het deksel halfopen.
  9. Giet er daarna het sap van de limoenen bij en kruid de bereiding met peper en zout.
  10. Bestrooi dit gerecht met verse fijngehakte koriander en versier met partjes limoen.
Tip

Dien op met basmatirijst.

Ingrediëntenvoor 10 personen

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Solo op 16 september 2013 om 13u59

Wat een goed idee!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?