Pittige gehaktspiesjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de tomatensaus.
  2. Verhit wat olijfolie in een kookpot met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig.
  3. Voeg de geplette of uitgeperste knoflook toe en laat even meefruiten.
  4. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen, doe er de tomatenblokjes bij, roer goed om en laat op een zacht vuur een 15 tal minuten sudderen.
  5. Kruid de saus naar eigen smaak met oregano en pezo.
  6. Laat minstens 30 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Meng het gehakt met het paprikapoeder, komijnpoeder, verse koriander en het fijngehakte teentje knoflook, kruid met cayennepeper en zout.
  8. Maak de handen vochtig en duw het gehakt rond houten spiesjes, laat een gedeelte van de houten spiesjes vrij om ze te keren.
  9. Bak de brochettes aan alle kanten mooi bruin en gaar in de hete olie.
  10. Serveer de spiesjes met de tomatensaus, een fris slaatje en een stukje vers stokbrood.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?