Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram capellini
- 24 scampi's
- 1 bos lente-uitjes
- 200 gram sluimerwten
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1/2 kl Piment d'Espelette (Spaanse peper)
- 2 kl zeezout
- 2 el olijfolie
- peper
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Pel de scampi's, laat de staart er nog aan, verwijder darmkanaal
- Knoflook fijnhakken
- Verwijder zaadjes uit rode peper en snij in fijne ringetjes
- Snij lente-uitjes in fijne ringetjes
- Snij sluimerwten in fijne reepjesBereiding:
- Roer piment d'Espelette door het zeezout en haal de scampi's door dit mengsel.
- Giet olijfolie in een hete pan en roerbak kort de knoflook, het pepertje en de lente-uitjes.
- Doe er de scampi's bij en roerbak ze mooi roze.
- Voeg de sluimerwten toe en bak nog een minuutje mee.Kook de pasta beetgaar. Giet af en leg op de borden.
- Verdeel het scampimengsel er over en kruiden met peper.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?