Pittig gevulde paprika met kip en rijst

Zin in om eventjes naar het verre Azië af te zakken? Simpel, smaakvol en een tikkeltje pikant, met deze gevulde paprika zit je zeker juist!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Kies voor witte rijst, of
  2. de meer geparfumeerde Basmati, los of in kookbuiltjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika middendoor en
  4. verwijder de zaadlijsten. Plaats ze in een ovenschaal met een beetje sesamolie.
  5. Pel de sjalotten, ui en knoflook en snipper ze zeer fijn.
  6. Zet een grote pan of wok op het vuur en laat goed heet worden. Doe wat Solo
  7. Bakken en Braden in de pan en bak de ui, sjalot en knoflook glazig.
  8. Voeg het gehakt, samen met de kruiden, toe en bak gaar. Schep het gehakt in
  9. een schaaltje apart.
  10. Bak de erwten en paprika gaar en voeg nadien de rijst toe. Voeg de sambal en
  11. sriracha toe aan de rijst, samen met de sojasaus en sesamolie. Proef en voeg
  12. naar smaak wat extra hete sambal en/of sojasaus toe.
  13. Duw de rijst naar 1 kant van de pan en breek de twee eieren aan de andere
  14. kant rechtstreeks in de pan. Roer met een vork of houten lepel de eieren door
  15. elkaar net zoals bij een roereitje tot het ei zo goed als gaar is.
  16. Voeg het kippengehakt toe. Roer alles goed onder elkaar.
  17. Vet een ovenschaal in met sesamolie en zet de paprika’s erin. Bak ze 20
  18. minuten op 200°C. De laatste 5 minuten haal je ze uit de oven en vul je ze met
  19. rijst. Laat de rijst nog 5 min meebakken.
  20. Snijd tot slot de lente-uitjes in fijne ringetjes en gebruik dit als afwerking.

Tip

Werk af met een beetje feta! Het lijkt een speciale combinatie, maar de kaas geeft een pittige toets aan het gerechtje.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?