Pita's met merguez en smokey barbequesaus

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram bloem
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 150 ml karnemelk
  • 3 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 1-2 cm gemberwortel
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 100 ml tomatenketchup
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 4 merguezworstjes
  • 1 krop little gem, in reepjes

Bereidingswijze

  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken van de bloem, bakpoeder, een flinke snuf zout en de karnemelk een soepel deeg. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en kneed ze door het deeg. Voeg nog wat extra bloem toe als het deeg plakt.
  2. Rasp de ui grof en de gember fijn. Meng de ui met de wijnazijn, de basterdsuiker, de gembersiroop, het paprikapoeder en de ketchup. Voeg gember naar smaak toe en naar wens nog wat parikapoeder.
  3. Druk het deeg plat en vorm er 4 platte broodjes van 1 cm dikte van. Rooster de broodjes op een matig heet deel van de barbecue in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar. Schuif de pitabroodjes naar een minder heet deel als ze te snel bruin kleuren, zodat ze de tijd hebben om vanbinnen gaar en luchtig te bakken. Gril ook de worstjes op de hete barbecue in 5 minuten bruin en gaar.
  4. Snij de pitabroodjes open. Vul ze met de little gem, de worstjes en lepel barbecuesaus erover.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?