Pintxos 4 Hapjes uit Barcelona

Ingrediënten voor 6 personen

  • Zie bij de beschrijving

Bereidingswijze

  1. Pintxos zijn typische Barcelonese hapjes., die op grote schalen op de bar staan. In elk hapje zit een prikker ( pintxo), die bij het afrekenen worden geteld.
  2. Snij van een stokbrood of ciabatta dikke schuine plakken.
  3. Besmeer ze met olijfolie .
  4. Links onder op de foto.Meng een beetje mayonaise met wat kappertjes en peper en zout naar smaak.Besmeer stukjes stokbrood met dit mengsel.
  5. Leg er 2-3 halve rode uienringen op en een sardinefileetje.
  6. Links boven op de foto.Snijd artisjokharten uit 1 blikje in reepjes.Meng met 1 eetlepel mayonaise en een paar blaadjes fijn gesneden verse basilicum.
  7. Beleg sneetjes stokbrood met een plakje serranoham en leg er een lepeltje van het mengsel op.
  8. Rechts onder op de foto.Leg een paar blaadjes verse spinazie op de sneetjes stokbrood en hierop kant en klare of zelf gemaakte krabsalade.
  9. Rechts boven op de foto.Bak van 4 eieren een paar eetlepels melk,een luchtige omelet.Laat afkoelen.
  10. Besmeer de sneetjes stokbrood met knoflookmayonaise .Bestrooi de omelet met wat ringetjes bosui en Hollandse garnalen en rol de omelet op.
  11. Snij in plakken en beleg hier de stukjes stokbrood mee.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Love to Cook op 28 december 2012 om 14u52

Deze 4 hapjes waren heerlijk. Ik heb ze allemaal mogen proeven op een tapasmiddag bij mijn zus.

Gepost door therealjoshua op 12 augustus 2018 om 14u10

Wil niet lullig doen, maar de pinxtos vinden hun oorsprong echt niet in Barcelona maar in het Baskenland, San Sebastián zo goed als zeker.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?