Ingrediënten voor 2 personen
- 175 gram pandan, basmati of rijst naar keuze
- 1 flinke kipfilet ca 200 gr in blokjes
- 2 middelgrote uien grof gesneden
- 1 rode en gele paprika in blokjes gesneden
- 1 el ketjap
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 teen knoflook uit de knijper
- 1 th Râs el hânout
- 1 tl Harissa
- 1 el ketjap manis
- 1 klein blikje perzik op sap
- peper en zout uit de molen
- 1 scheut perzikvocht
- 100 ml kippenbouillon van circa 1/3 blokje.
- kokosolie of olijfolie
Bereidingswijze
- Kook de rijst in een kippenbouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking
- Verhit een el kokosolie of olijfolie in een wok. Voeg de kipblokjes toe en strooi er peper en zout over en bak de kip blokjes bruin en gaar . Neem uit de pan en zet even apart.
- Voeg nog een weinig vetstof toe en smoor de ui, knoflook en de paprika in circa 10 minuten zacht. Voeg de tomatenpuree toe en bak een half minuutje mee.
- Voeg de ketjap, bouillon, een scheut perzik sap, de harissa en de râs el hânout toe . Evenals de kipblokjes. en de in blokjes gesneden 4 halve perzik en draai er nog eventueel wat peper en zout over en warm het geheel nog een drietal minuutjes door.
- Serveer dit gerecht met de gekookte rijst.
Tip
Geen harissa? geen nood. Een theelepel sambal of een scheutje chilisaus kan ook . En als je niet zo'n liefhebber bent van licht pittig laat je het weg.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?