Recept 05 (0 stemmen)

Pilav met kipfilet en een heerlijke saus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

DAGELIJKSE DEGELIJKHEDEN

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in een kippenbouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking
  2. Verhit een el kokosolie of olijfolie in een wok. Voeg de kipblokjes toe en strooi er peper en zout over en bak de kip blokjes bruin en gaar . Neem uit de pan en zet even apart.
  3. Voeg nog een weinig vetstof toe en smoor de ui, knoflook en de paprika in circa 10 minuten zacht. Voeg de tomatenpuree toe en bak een half minuutje mee.
  4. Voeg de ketjap, bouillon, een scheut perzik sap, de harissa en de râs el hânout toe . Evenals de kipblokjes. en de in blokjes gesneden 4 halve perzik en draai er nog eventueel wat peper en zout over en warm het geheel nog een drietal minuutjes door.
  5. Serveer dit gerecht met de gekookte rijst.

Bron: Eigen recept en foto

Tip

Geen harissa? geen nood. Een theelepel sambal of een scheutje chilisaus kan ook . En als je niet zo'n liefhebber bent van licht pittig laat je het weg.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie