Pikante pompoensoep met spek en koriander
Ga eens voor een vurige variant van een klassieker: een pikante pompoensoep met chilipeper. Het perfecte opwarmertje voor gure najaarsdagen.
55 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
100 ml Solo Crèmefine Licht
- 2 wortels
-
- 1 l gevogeltefond
- 1 koffielepel verse koriander
- 10 g rood chilipepertje
- zout en peper
- 750 g pompoen
- 2 uien
- 1 preistronk
- 100 g spekreepjes
Bereidingswijze
- Snij de pompoen, wortels, uien en prei in kleine stukjes.
- Stoof de groenten lichtjes in Solo margarine.
- Voeg de gevogeltefond toe en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen.
- Neem de soep van het vuur en mix ze grondig.
- Voeg peper en zout toe.
- Bak de spekreepjes krokant.
- Verdeel de warme soep in diepe borden en garneer ze met spek, fijngehakte rode chilipeper, verse koriander en een paar lepeltjes Solo Crèmefine Licht.
Tip
Wil je deze pompoensoep iets minder pikant eten? Verwijder dan zeker de zaadjes uit de chilipeper voor je hem fijnhakt.
Andere Solo-leden over dit recept (16)
Gepost door Lekker*bekje op 07 december 2016 om 13u04
Ben de soep aan het maken en ze ruikt al heel lekker
Gepost door Solo op 09 december 2016 om 16u06
Hoi Lekker*bekje, bedankt voor je compliment! Je kan met de kerstdagen de kerstballenpompoensoep uitproberen, een echte aanrader! :) Laat het smaken! Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?