use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pikante pompoensoep met spek en koriander
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pikante pompoensoep met spek en koriander

Pikante pompoensoep met spek en koriander

Ga eens voor een vurige variant van een klassieker: een pikante pompoensoep met chilipeper. Het perfecte opwarmertje voor gure najaarsdagen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 ml light room
  • 2 wortels
  • 4 eetlepels Solo
  • 1 l gevogeltefond
  • 1 koffielepel verse koriander
  • 10 g rood chilipepertje
  • zout en peper
  • 750 g pompoen
  • 2 uien
  • 1 preistronk
  • 100 g spekreepjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de pompoen, wortels, uien en prei in kleine stukjes.
  2. Stoof de groenten lichtjes in Solo margarine.
  3. Voeg de gevogeltefond toe en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen.
  4. Neem de soep van het vuur en mix ze grondig.
  5. Voeg peper en zout toe.
  6. Bak de spekreepjes krokant.
  7. Verdeel de warme soep in diepe borden en garneer ze met spek, fijngehakte rode chilipeper, verse koriander en een paar lepeltjes light room.
Wil je deze pompoensoep iets minder pikant eten? Verwijder dan zeker de zaadjes uit de chilipeper voor je hem fijnhakt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.