Ingrediënten voor 8 personen
- 4 kipfilets
- 2 uien
- 1 wortel
- 1 prei
- 500 gr broccoli
- 2 paprika's
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember (ter grootte van een walnoot)
- 1-2 el olie
- 2 blokjes kippenbouillon
- zout, kerrie, chilipoeder
Bereidingswijze
- - pel de uien, maak de wortel en de prei schoon
- - breng1500-1750 ml water aan de kook en voeg kip, wortel, prei en 1 ui , met 2 tl zout aan het kokende water toe
- - laat het geheel ca 45 minuten met het deksel op de pan sudderen
- - maak de broccoli en de paprika schoon
- - verdeel de broccoli in roosjes en snijd de paprika in stukjes
- - schil knoflook en gember en snijd ze fijn
- - haal de kip uit de pan en laat hem afkoelen
- - zeef de bouillon, en snijd de kip in stukken
- - snijd de andere ui in stukjes, bak hem samen met de knoflook, de gember en de paprika in de hete olie
- - kruid het groentenmengsel met de kerrie en laat het lichtjes bruin worden
- - blus het af met de kippenbouillon, breng het aan de kook en los vervolgens de bouillonblokjes erin op
- - kruid het geheel met de chilipoeder
- - voeg de broccoli toe en laat die ca 5 minuten meekoken
- - voeg nu de kip toe en laat het warm worden
- - breng de soep op smaak met zout en chili
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?