Pikante kalkoen uit de wok

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Boen de sinaasappel onder heet water schoon en rasp de vrucht. Halveer en pers de sinaasappel uit.
  2. Verhit 2 el roerbakolie in de wok en bak de kalkoen blokjes circa 5 minuten. Schep ze uit de pan en fruit de ui en knoflook zachtjes in het overgebleven bakvet van de kalkoen.
  3. Voeg sap van de sinaasappel toe samen met de ketchup, ketjap, gember, sinaasappel rasp en de sambal. Roer tot een mooie saus. Leg de kalkoen in de saus en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Doe alles over in een ander pannetje en hou warm.
  5. Maak de wok schoon en verhit de laatste el olie. Roerbak hierin eerst de champignons, totdat ze wat bruinen. Voeg de groente toe en roerbak circa 8 minuten.
  6. Serveer de groenten op een voorverwarmd bord met de kalkoen en saus er bovenop. ( Eventueel de kalkoen en de saus nog even opgewarmd)
  7. Lekker met rijst of mie.

Tip

Bereid dit gerecht met tonijn of grote garnalen.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 13 maart 2017 om 17u56

Gemakkelijk en erg lekker.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?