Recept 55***** (2 stemmen)

Pikante Gebakken Rijst met Broccoli en Wortelen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
25 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereid het Knorr bouillonketeltje Groenten in 500ml water in een pan. Voeg rijst toe en laat het geheel koken. Laat lichtjes sudderen gedurende 15 minuten tot de bouillon geabsorbeerd is. Haal van het vuur, schud even om en bedek het.
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de wortelen en pijpajuinen. Rasp de gember en look of snijd ze fijn. Snijd de chilipeper. Vermijd contact met de ogen. Roerbak de groenten in een diepe pan in 2 eetlepels margarine op een matig vuur gedurende 7-10 minuten. Laat de groenten lichtbruin bakken. Voeg de look, chili en gember toe en roerbak gedurende 3-4 minuten.
  3. Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel op een sterk vuur gedurende 5-7 minuten. Doe de pijpajuin erbij en bak verder gedurende 2 minuten. Dien onmiddellijk op.
Tip

Roer de rijst niet tijdens het koken, want dat kan zetmeel vrijmaken waardoor ze aan de pan blijft plakken.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Ons Brigitte op 27 maart 2016 om 15u14

Bij ons is de traditie op Pasen vogelnestjes maar aangezien ik geen vlees lust heb ik deze pikante rijst klaar gemaakt. Heel lekker maar wel pikant. Voor herhaling vatbaar. Maar dan voor het hele gezin.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie