Recept 55***** (3 stemmen)

Pikante Gebakken Rijst met Broccoli en Wortelen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
25 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereid het Knorr bouillonketeltje Groenten in 500ml water in een pan. Voeg rijst toe en laat het geheel koken. Laat lichtjes sudderen gedurende 15 minuten tot de bouillon geabsorbeerd is. Haal van het vuur, schud even om en bedek het.
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de wortelen en pijpajuinen. Rasp de gember en look of snijd ze fijn. Snijd de chilipeper. Vermijd contact met de ogen. Roerbak de groenten in een diepe pan in 2 eetlepels margarine op een matig vuur gedurende 7-10 minuten. Laat de groenten lichtbruin bakken. Voeg de look, chili en gember toe en roerbak gedurende 3-4 minuten.
  3. Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel op een sterk vuur gedurende 5-7 minuten. Doe de pijpajuin erbij en bak verder gedurende 2 minuten. Dien onmiddellijk op.
Tip

Roer de rijst niet tijdens het koken, want dat kan zetmeel vrijmaken waardoor ze aan de pan blijft plakken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Discolizzie op 13 november 2017 om 18u23

Heerlijk recept! Zoveel smaak in 1 gerecht! Ik heb zelf nog apart quornblokjes gebakken en er achteraf bij gedaan.

Gepost door Solo op 22 november 2017 om 15u32

Da's een goede tip Discolizzie. Blij te horen dat het gesmaakt heeft! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie