Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 300 g tomaten
- 1 el kleine groene Spaanse pepers
- 8 el plantaardige olie
- 1 dl bouillon (visblokje)
- sambal
- koriander voor de garnering
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, was ze, droog ze goed en snij ze in de lengte in vieren.
- Was de tomaten, maak ze droog, snij ze in 4 en haal er de zaadjes uit.
- Spoel de Spaanse pepers en droog ze.
- Verhit 6 eetlepels olie in de wok en roerbak de aardappelen op een laag vuur gedurende 10 min. Schep ze daarna uit de wok.
- Frituur de Spaanse pepers in de rest van de olie, en voeg de stukken tomaat toe.
- Breng op smaak met sambal en blus alles af met de bouillon.
- Voeg de aardappelen er aan toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
- Laat dit ongeveer 20 min. zachtjes bakken, maar let erop dat de tomaten niet volledig uit elkaar vallen.
- Garneer met koriander en dien op.
- Eet smakelijk.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?