Pijlinktvis met chorizo en salsa verde Calamar con chorizo y salsa verde

Ingrediënten voor 4 personen

 • 500 gr pijlinktvis
 • 2 el olijfolie
 • 125 gr chorizo
 • 100 gr witte bonen
 • 1 Recept Salsa Verde

Bereidingswijze

 1. Salsa verde Benodigdheden
 2. 2 teentjes knoflook 50 gram bladpeterselie 50 gram basilicumblaadjes 1 ansjovisfilet 1 el kappertjes 1 el witte wijnazijn 4 el olijfolie 1 ei Peper Zeezout
 3. Kook het ei hard en snijd daarna grof. Doe de knoflook, de bladpeterselie, de basilicum en de ansjovis in een blender en pureer grof. Voeg de kappertjes erbij en mix ze erdoor.
 4. Giet de saus over in een kom en doe er de azijn en de olie bij, zodat het een tamelijk vloeibare saus wordt. Voeg tenslotte het ei erbij en proef af met peper en zeezout.
 5. Bereiding
 6. Kook de bonen gaar. Trek bij elk inktvisje de zijvinnen los en trek de tentakels samen los van het lijfje. Verwijder het rugschild en de zachte ingewanden. Snijd de kop los van het tentakels en gooi deze weg. Spoel de inktvissen onder koud stromend water en dep ze droog. Snijd ze in dunne ringen en zet opzij.
 7. Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak hierin de chorizo tot de plakjes knapperig zijn. Voeg nu de inktvis toe en bak alles nog 2 minuten verder op hoog vuur. Doe meteen de gekookte bonen bij de salsa verde en giet dit bij in de pan en
 8. schep alles doorelkaar. Dresseer het gerecht en dien meteen op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?