Petit-beurretaart

Ingrediënten voor 10 personen

  • 250 gr goede boter
  • 4 el bloemsuiker
  • melk
  • 75 gr suiker
  • 1 pakje pudding (bv Imperial)
  • scheut cognac
  • 1 à 2 repen chocolade
  • 1 à 2 pakken petit-beurrekoekjes
  • hagelslag
  • versiering

Bereidingswijze

  1. - Bereid de pudding zoals aangegeven op het pakje en laat afkoelen.
  2. - Mix de boter en de bloemsuiker tot een zachte, witte massa.
  3. - Verwijder het vel van de pudding en voeg de pudding dan lepel per lepel toe aan het botermengsel tot het goed smeuïg is.
  4. - Smelt ondertussen de chocolade in de microgolfoven en voeg toe aan het boter-pudding-mengsel tot het lichtbruin uit ziet.
  5. - Giet een goede scheut cognac in de melk en dompel er de koekjes in, behalve de onderste laag koekjes, zodat de taart stevig blijft van onder.
  6. - Maak dan afwisselend laagjes van koekjes, boter-pudding-mengsel, koekjes,... en eindig met boter-pudding-mengsel. Doe ook van dit mengsel tegen de zijkanten.
  7. - Versier dan nog met hagelslag, suikergoed,...
  8. - Best de dag vooraf maken zodat de taart enkele uren in de koelkast kan opstijven.
  9. (Sophie Paredis)

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door wuiten op 31 januari 2015 om 17u31

De smaak is lekker, maar de taart stijft niet goed op in de ijskast en is dus moeilijk in mooie porties te snijden, heb het recept perfect gevolgd, volgende keer de pudding iets dikker maken, dus minder melk gebruiken en zien wat het resultaat geeft.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?