Petit-beurretaart

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 gr roomboter
  • 4 el bloemsuiker
  • petit-beurrekes
  • koude koffie
  • hagelslag

Bereidingswijze

  1. - Meng de boter en de bloemsuiker goed met een garde. Werk uitsluitend met echte boter. Zorg dat deze zacht is. Echte boter stijft bij het afkoelen beter op dan margarine.
  2. - Start onderaan met een laag droge petit-beurrekoekjes zodat je een goede fundering hebt. Als je de onderste koekjes al in koffie dipt, krijg je geen krokante bodem.
  3. - Smeer er een laagje suikerboter op.
  4. - Dip de koekjes in koude koffie, maar zorg dat ze niet te papperig worden. Maak laagjes koekje-boter, koekje-boter enzovoort.
  5. - Smeer de bovenkant en de zijkanten in met boter en versier met hagelslag.
  6. Opmerking:
  7. - Als je geen koffiesmaak wilt, bouw dan de taart op zonder de koekjes in de koffie te dippen.
  8. (SOS Piet 2, 142)

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?