Recept 05 (0 stemmen)

Peterseliegehaktballetjes met frietjes van pastinaak

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. doe het gehakt, de helft van de ui, een teentje knoflook, en de peterselie in een mengkom. Kneed goed, kruid met peper en zout. Rol balletjes en bak ze kort in olijfolie aan iedere kant tot ze rondom bruin zien. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Stoof de resterende knoflook, rest van de ui, en de worteltjes aan in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes tomatenpuree, en provencaalse kruiden toe. Doe de tomatensaus en een scheutje water bij de balletjes; laat 15 à 20 minuten zacht koken onder deksel. Haal het deksel van de pot en laat nog 5 à 10 minuten verder sudderen.
  3. Leg de pastinaakfrietjes op een bakplaat met wat olijfolie en tijm. Meng goed met de handen, bak zo'n 30 minuten in de voorverwarmde oven. Roer geregeld om zodat de frietjes niet aanbakken

Bron: knack

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie