Recept 55***** (2 stemmen)

Pesto Genovese

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

saus en dipsausjes

tijd
10 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Daardoor verrijkt de smaak van de pijnboompitten. Laat helemaal afkoelen op een bord, anders wordt de pesto te olieachtig.
  2. Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Door de 'hardere' ingrediënten eerst te malen, krijgt u een egale pesto. Zachte ingrediënten zoals basilicum kunt u het best kort malen, anders blijft er weinig van over.
  3. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de pesto, als u die niet direct gaat gebruiken, in een schoon (weck)potje en schenk er een dun laagje olie op. Kleur en smaak blijven dan zo goed mogelijk behouden. Afgesloten is de pesto, met een laagje olie erop, 2 maanden houdbaar. Na opening van het potje is de pesto 1 week houdbaar.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?