Perzisch stoofpotje van wortelen, kikkererwten en yoghurt

Een échte smaakbom, dit Perzische stoofpotje met yogurt en veel oosterse kruiden. Met dit recept maak je deze smakelijke topper zonder moeite zelf.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° .
  2. Schil de wortelen en rasp er 2 van fijn. Snijd de rest in staafje van ongeveer 1/4de van de worteldikte en ongeveer 6cm lang. Hak de ui en de look fijn. Snijd de kip in hapklare stukjes.
  3. Verhit 6el solo vloeibaar in een grote braadpan. Doe de ui, geraspte wortel en knoflook erbij. Voeg de komijn, kurkuma, zwarte peper en een snuifje zout toe. Laat 5min. aanstoven op een laag vuur.
  4. Voeg nu de kip toe en kruid eventueel wat bij. Als de kip wat aangekleurd is voeg dan de worteltstaafjes. kikkererwten en groentebouillon toe en breng even aan de kook. Haal van het vuur en plaats de pot met deksel zo’n 25min in de oven om te garen.
  5. Haal de pot uit de oven en zet terug op het fornuis op een middelhoog vuur.
  6. Meng de yoghurt met de maïzena, de eierdooier en 2 el van het kookvocht van het stoofpotje. Doe het yoghurtmengsel bij het stoofpotje en breng zachtjes aan de kook. Laat de saus al roerend wat indikken.
  7. Verhit de rest van de solo en 1kl honing op een matig vuur in een kleine antikleefpan. Als de solo gesmolten is voeg dan de pijnboompitten toe en bak ongeveer 2à 3 min. tot ze goudbruin zijn. Laat de pijnboompitten even afkoelen en uitlekken op wat keukenpapier.
  8. Serveer het stoofpotje met de pijnboompitjes en eventueel wat verse koriander.

Tip

Tip: Serveer dit stoofpotje met volkoren rijst voor een winning combo! Je kan de wortelen ook vervangen door stukken pompoen of je kan de kip weglaten om zo een veggie variant van dit stoofpotje klaar te maken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door ellen1946 op 02 november 2018 om 23u17

Lijkt me erg lekker Ga dit uitproberen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?