Perziken in witte wijnsiroop met basilicum

0 (0)
0 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 liter droge witte wijn
  • 200 gram suiker
  • basilicum
  • vanilleijs
  • perziken (1 per persoon)

Bereidingswijze

  1. Kook de wijn met de suiker, laat dat opkoken tot de suiker gesloten is
  2. leg tijdens het koken de stelen van de basilicum in de wijn.
  3. Snijd de perzik in 2 en haal de pit eruit, snijd in stukken.
  4. Wanneer de wijn kookt voeg je de perziken toe, laat e

Tip

met abrikozen of nectarinen ook lekker
gebruik liever ietsje hardere dan te zachte perziken
serveer in diep bord, eerst het fruit, dan het ijs, afwerken met een blaadje basilicum en soms wat peper erover
ook lekker bij ontbijt met wat platte kaas

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?