Recept 05 (0 stemmen)

Perzik kruimelvlaai

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. half pak witte broodmix
  3. Of maak het deeg zelf:
  4. 25 gr boter
  5. 150 ml handwarme halfvolle melk
  6. boter om in te vetten
  7. 200 gr bloem
  8. 50 gr paneermeel
  9. 1 kg perziken in schijfjes en geschild
  10. 150 gr suiker
  11. 100 gr boter
  12. poedersuiker
  13. Bereidingswijze:
  14. Kneed van de broodmix, de boter en de melk een soepel deeg. Laat dit afgedekt in rijzen op een warme plaats. Vet een vlaaivorm in van 26 cm doorsnee. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit, op een met bloem bestoven werkvlak, tot een lap van ongeveer 30 cm. Bekleed de vorm ermee. Strooi paneermeel op de bodem en leg de perzikschijfjes erop. Zeef voor de kruimels de bloem in een kom en meng de suiker erdoor. Verdeel de boter in kleine stukjes en leg deze op het bloemmengsel. Meng alles
  15. door elkaar. Verdeel dit strooisel over de perzik en laat het geheel op een warme plaats 15 minuten narijzen. Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak hem in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie