Recept 55***** (1 stem)

Perzik gepocheerd in citroentijm met vanilleijs

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Vanille ijs
  2. Verwarm de melk met de gespleten vanillestokjes. Neem de stokjes eruit, krab de korreltjes eruit en voeg deze toe aan de melk.
  3. Klop de eidooiers op met de suiker.
  4. Voeg de warme melk toe aan de eidooiers door er constant in te blijven roeren.
  5. Verwarm de vanilleroom op een zacht vuurtje zonder te stoppen met roeren (met de spatel), tot de crème dik wordt. Neem hem dan onmiddellijk van het vuur en plaats de bodem van de kookpot in koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen.
  6. Voeg de Solo Crèmefine Cuisine bij de vanilleroom en verwerk in de ijsbereider.
  7. Perziken
  8. Breng het mineraalwater aan de kook met de suiker en de grenadine.
  9. Pel de perziken en maak een kruisinsnijding onderaan in de pel. Pocheer de perziken in de suikersiroop met enkele takjes citroentijm. Tel ongeveer 40 minuten. Laat lauw worden in de siroop op kamertemperatuur.
  10. Neem de perziken uit de siroop, pel ze en snijd ze in Haal de stenen eruit.
  11. Verdeel de perziken in 4 schaaltjes, besprenkel ze met een beetje siroop en leg er een bolletje vanilleijs bij. Werk af met een takje citroentijm en serveer.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 12 december 2013 om 15u22

Dankjewel Lies!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie