Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voor 6 personen: 6 Flandriaperen, het sap van 1 citroen, 6 g gelatine, 1 eiwit, 1 dl lichte room, 30 g suiker, 2 Flandria-appels, 2 mandarijntjes, 150 g Flandria-aardbeien, muntblaadjes voor de garnering.
  2. · Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe deze in een pannetje met de helft van het citroensap en laat sudderen tot de vruchten zacht zijn. Mix de peren tot puree.
  3. · Week de gelatine in koud water. Breng 5 cl water aan de kook, knijp de gelatine uit en los ze op in het water. Meng de gelatine met de perenpuree en laat afkoelen.
  4. · Klop het eiwit tot sneeuw en klop ook de room stijf met de suiker. Spatel het eiwit en de room onder de half afgekoelde perenpuree. Laat opstijven in de koelkast.
  5. · Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel ze met de rest van het citroensap. Pel de mandarijntjes, haal de partjes uit elkaar en snijd elk partje doormidden. Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de vruchten in plakjes. Meng ze met de appels en de mandarijntjes en laat deze vruchtsalade koelen in de koelkast.
  6. · Serveer het nagerecht in glazen: vul ze tot de helft met de vruchtensalade. Haal met een ijsschep bolletjes uit de perenmousse en schik ze boven de vruchtensalade. Versier met muntblaadjes en dien meteen op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?