Pepersaus barbecue Mon

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zelf pepersaus voor bij je bbq maken is erg gemakkelijk. Neem een grote koekenpan of hapjespan en smelt hier een eetlepel (room)boter in. Snijd ondertussen de ui fijn en doe hetzelfde met de tenen knoflook. Voeg de ui en knoflook bij de boter en laat deze kort smoren. Voeg dan een eetlepel tomatenpuree een theelepel kerriepoeder en eetlepel paprikapoeder toe. Roer de pepersaus nu goed door.
  2. Voeg de (slag)room toe aan de saus en schenk er de bouillon bij. Maak de saus op smaak met een scheutje port en voeg de groene peperkorrels toe. Laat de pepersaus nu een minuut of tien inkoken en maak de saus af met peper en zout (of gebruik een bouillonblokje voor extra smaak). Een lekkere pepersaus is natuurlijk niet te dun. Is je pepersaus wel wat te dun maak het dan dikker door het toevoegen van wat maizena.
  3. Deze pepersaus kun je heel goed maken op de dag voordat je gaat bbq-en. Je kunt de saus namelijk prima bewaren in de koelkast. En je kunt zelfs een portie invriezen om de pepersaus op een later moment te serveren bij de barbecue. En tenslotte is deze pepersaus natuurlijk niet alleen lekker bij biefstuk van de bbq. Ook bij andere vleesgerechten (die niet eens van de bbq hoeven te komen ;)) kun je deze pepersaus heel goed serveren. Eet smakelijk en veel bbq-plezier!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?