Recept 55***** (1 stem)

Pepernotencake


Bereidingswijze

  1. Mix de suiker, vanillesuiker en de roomboter tot een romig geheel. Voeg dan één voor een de eieren toe en mix totdat het ei volledig is opgenomen.
  2. Voeg dan afwisselend de melk en het zelfrijzend bakmeel toe met een snufje zout. Mix weer goed.
  3. Voeg de 4 tl koek/speculaaskruiden toe en roer tot een mooi beslag.
  4. Bestuif de kruidnoten met wat bloem en roer ze door het beslag, zodanig, dat ze allemaal een laagje meel hebben. om te voorkomen, dat ze allemaal naar de bodem zakken.
  5. Stort het beslag in een cakevorm, die je hebt bekleed met een vel bakpapier. Laat het bakpapier oversteken.( Dit vergemakkelijkt het eruit halen van de cake.)
  6. Versier de cake met amandelschaafsel en eventueel wat kruidnoten en bak de cake in een voorverwarmde oven ( iets onder het midden) van 160 graden in 60 minuten gaar.

Bron: Eigen recept en foto

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 03 december 2017 om 21u57

Zowel groot als kelin smulden van deze cake.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?