Pepernoten

24 (24)
65 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 5 personen

  • Solo Vloeibaar
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 15 g speculaaskruiden (ca. 2 el)
  • Extra:
  • bakplaat bedekt met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
  2. Meng de Solo in een grote kom met de suiker. Zeef het meel erboven. Voeg de speculaaskruiden en een snufje zout toe en meng met een pollepel of mixer 1-2 minuten tot een deegbal (Voeg eventueel 1 – 3 el water toe).
  3. Rol van het deeg ca. 50-75 balletjes, leg ze op een dienblad en laat ze 30 minuten afkoelen en rusten in de koelkast.
  4. Leg de afgekoelde deegballetjes op de met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de pepernoten in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten bruin en laat ze op de bakplaat afkoelen.

Tip

Maak Sinterklaaskoekjes door van het deeg een dikke rol te rollen, deze in plakjes te snijden en ze net als de pepernoten af te laten koelen en bakken.

Voor speciale pepernoten kun je aan het deeg grofgehakte hazelnoten of anijszaad toevoegen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door laurex op 01 november 2014 om 15u38

Heb het als kado aan een vriendin gegeven. Blij dat ze was...

Gepost door Solo op 03 november 2014 om 13u21

Leuk idee Laurex!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?