use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pepernoten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pepernoten

Pepernoten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 5 min
  • Porties
     
    5

Ingrediënten
 

  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 15 g speculaaskruiden (ca. 2 el)
  • Extra:
  • bakplaat bedekt met bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
  2. Meng de Solo in een grote kom met de suiker. Zeef het meel erboven. Voeg de speculaaskruiden en een snufje zout toe en meng met een pollepel of mixer 1-2 minuten tot een deegbal (Voeg eventueel 1 – 3 el water toe).
  3. Rol van het deeg ca. 50-75 balletjes, leg ze op een dienblad en laat ze 30 minuten afkoelen en rusten in de koelkast.
  4. Leg de afgekoelde deegballetjes op de met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de pepernoten in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten bruin en laat ze op de bakplaat afkoelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.