penne rigate met aubergine

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de aubergines,dep ze droog en snij ze in blokjes.
  2. * Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de blokjes aubergine in goudbruin.
  3. * Laat ze 2 uur uitlekken op keukenpapier.
  4. * Kruid met peper en zout.
  5. Pel de knoflook en snij m in dunne plakjes.
  6. * Pel het sjalotje en hak het fijn.
  7. * Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en laat ze schrikken onder koud water.
  8. * Pel de tomaten,verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
  9. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. * Giet de pasta af en laat uitlekken.
  11. Stoof de knoflook en de sjalot aan in 1 eetlepel olijfolie.
  12. * Doe er de tomatenblokjes bij en breng op smaak met peper en zout.
  13. * Laat enkele minuten stoven en doe er dan de aubergineblokjes en de pasta bij.
  14. * Laat 3 minuten doorwarmen.
  15. * Werk af met wat basilicum en wat vers geraspte parmezaan.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?