Recept 35*** (1 stem)

Penne met tonijn in balsamicoazijn

Dit is een recept van

tijd
15 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hak de blaadjes van de munt grof en roer ze met de citroenschil en een eetlepel Gentile extra vergine olijfolie even om in een schaaltje. Wrijf de tonijn in met dat mengsel en leg de vis vervolgens in de koelkast.
  2. Snijd de paprika’s en de ui in reepjes. Verhit wat extra vergine olijfolie in een pan en bak de paprika en de ui gedurende 3 minuten op een hoog vuur. Voeg dan de balsamicoazijn toe en breng de groenten op smaak met zout en peper. Kook de pasta ‘al dente’ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en roer het groentemengsel erdoorheen.
  3. Bak nu de tonijn ongeveer 2 minuten per kant in een hete koekenpan. De tonijn moet van binnen rosé blijven. Snijd de vis in plakken.
  4. Verdeel de pasta over de borden en leg daar bovenop een paar plakken tonijn. Druppel nog een beetje balsamicoazijn over de tonijn.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?