Recept 05 (0 stemmen)

PENNE MET KIPPENCHIPOLATA EN GROENE GROENTEN

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de kippenchipolata’s in stukken van 4 cm.
  4. - Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
  5. - Snipper de ui en het teentje knofl ook fi jn.
  6. Bereiding
  7. (± 15 min.)
  8. 1 Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de diepgevroren erwten toe. Haal er de erwten met een schuimspaan uit en giet de penne af.
  9. 2 Smelt intussen de boter in een pan en bak de stukjes kippenchipolata 2 min. op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat nog 4 min. verder garen.
  10. 3 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en stoof nog 5 min. Kruid met peper en zout.
  11. 4 Voeg de erwten en de gekruide tomatensaus toe en laat 5 min. sudderen. Meng er de stukken kippenchipolata onder.
  12. Afwerking
  13. Verdeel de penne over de borden en schep er de saus over.
  14. Bestrooi eventueel met geraspte kaas.

Bron: COLRUYT

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?