Recept 45**** (1 stem)
penne met kip en paddestoelen
tijd
30 min
Anderen bekeken ook
Bereidingswijze
- DOE DE GEDROOGDE PADDESTOELEN IN EEN KOM EN GIET ER HET WARME WATER OVER. LAAT ZE 20 MIN WEKEN. DOE ZE IN EEN ZEEF EN BEHOUD HET VOCHT PERS ZE GOED UIT. HAK DE PADDESTOELEN FIJN. (je kan ook verse paddestoelen gebruiken voor dit gerecht maar het smaakt dan minder door)
- SMELT DE BOTER IN EEN MIDDELGROTE BAKPAN EN VOEG DE PADDESTOELEN, KNOFLOOK PETERSELIE EN LENTEAJUINTJES TOE;
- BRENG OP SMAAK MET PEPER, ZOUT EN CAYENNEPEPER.
- BAK DEZE 5 MIN OP EEN LAAG VUUR.
- GIET DE WIJN EN BOUILLON ERBIJ EN LAAT NOG 5 MIN DOORKOKEN TOT HET VOCHT GROTENDEELS IS VERDAMPT.
- KOOK DE PASTA EN VOEG IN HET KOOKWATER EERST OOK HET WEEKWATER VAN DE PADDESTOELEN TOE.
- DOE DE KIPPEN REEPJES IN DE SAUS EN LAAT DEZE 5 MIN ZACHTJES KOKEN TOT ZE NET NIET GAAR ZIJN.
- DOE ER LEPEL VOOR LEPEL DE MASCARPONE BIJ ONDER VOORTDUREND ROEREN.
- (je mag eventueel wat meer mascarpone gebruiken dan aangegeven om de saus te dikken)
- MENG DE SAUS MET DE PASTA EN GARNEER MET DE VERSE BASILICUM.
Ingrediëntenvoor 4 personen
- 15 G PORCINI (gedroogde champignons) Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 175 ML WARM WATER Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 25 GR BOTER Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 TEEN KNOFLOOK Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 HANDVOL PLATTE PETERSELIE Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 120 ML DROGE WITTE WIJN Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 250 ML KIPBOUILLON Voeg toe aan je boodschappenlijst
- VERSE OF GEDROOGDE PENNE OF PAPPARDELLE Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 KIPFILET IN DUNNE REEPJES Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 105 ML MASCARPONE Voeg toe aan je boodschappenlijst
- ZOUT EN ZWARTE PEPER NAAR SMAAK Voeg toe aan je boodschappenlijst
- VERSE BASILICUM BLAADJES Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 4 LENTEAJUIN Voeg toe aan je boodschappenlijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?