Recept 45**** (1 stem)

Penne met kip en kruidenkaas

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de pasta.
  2. Indien je verse of diepgevroren erwten gebruikt: laat de erwtjes meekoken met de pasta. Indien je erwten uit blik gebruikt: laat ze uitlekken.
  3. Snij ondertussen de kippefilets in stukjes (ongeveer 3x3 cm) en bak deze goudbruin langs alle kanten met een weinig boter. Kruid naar smaak met peper en tijm.
  4. Schep de stukjes kip in een vuurvaste schotel.
  5. Wanneer de pasta en erwtjes klaar zijn, giet je ze af en laat je ze even uitlekken.
  6. Giet daarna de pasta en erwtjes over de kip in de vuurvaste schotel.
  7. Los het bouillonblokje op in 400 ml water.
  8. Neem de pan waarin de kip gebakken is en schraap het aanbaksel los met een beetje van de groentebouillon.
  9. Meng 1 potje kruidenkaas hieronder en voeg ook de rozijnen toe. Meng tot je een glad mengsel bekomt.
  10. Voeg afwisselend wat van de groentebouillon en de potjes kruidenkaas toe tot je een gladde saus bekomt.
  11. Schenk de saus over de vuurvaste schotel.
  12. Strooi de gemalen kaas hier over.
  13. Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?