Recept 55***** (1 stem)

Penne met courgette en walnoten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pastagerechten

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snijd in dunne halve ringen. Was en snijd de courgette schuin in lange dunne schijfjes. Hak de walnoten fijn.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met het bouillonketeltje gaar.
  3. Verhit ondertussen de margarine in een pan en fruit de ui en courgette 3 minuten, tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de light room en de tijmblaadjes toe en laat het geheel enkele minuten zachtjes koken.
  4. Giet de penne af en meng de courgette met de ui en de walnoten door de pasta. Breng de pasta op smaak met vers gemalen zwarte peper en geschaafde Parmezaanse kaas.
Tip

Kinderen vinden harde stukjes noot door saus soms lastig om te eten. Gebruik de gehakte walnoten dan voor noten-roomstengels: Smeer de bovenste helft van 8 soepstengels in met verse kaas en rol ze daarna door de gehakte walnoten. Zet de soepstengels rechtop in een hoog glas om te serveren.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door wendy21 op 25 maart 2014 om 11u19

ziet er echt lekker uit en is ook nog eens vegetarisch, dus moet ik het recept niet aanpassen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie