Penne met broccoli en ansjovis

Zin in Italiaans, maar niet in gewone spaghetti bolognaise? Dan moet je zéker deze penne met broccoli en ansjovis uitproberen, een lekkere pastaschotel die je in een halfuurtje klaarmaakt.

9 (9)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Plons de tomaten gedurende 10 seconden in kokend water. Schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de sjalot en de knoflook fijn.
  2. Verwijder de kleine roosjes van de broccolistengel. Plons de roosjes in hard kokend, gezouten water gedurende 4 minuten. Laat koken zonder deksel op de pot. Giet af en spoel de broccoli met koud water tot volledige afkoeling.
  3. Zet een pot op het vuur en laat er wat Solo in warm worden. Doe de sjalot en de knoflook bij de Solo. Laat 2 minuten zacht bakken. Doe de ansjovisfilets erbij en verkruimel de vis met een spatel. De tomaten gaan dan de pot in. Peper uitvoerig. Laat de tomaten een kwartiertje stoven zonder deksel zodat het vocht kan verdampen.
  4. Kook de penne zolang als op het pakje staat aangegeven. Het koken gebeurt in een pot met gezouten water, waaraan een scheutje olijfolie werd toegevoegd en zonder deksel.
  5. Bak de pijnboompitten even in een pannetje met antikleeflaag tot ze een kleurtje hebben gekregen. Dit gebeurt zonder vetstof.
  6. Voeg de broccoli en de pijnboompitten bij de tomaten. Laat even stoven.
  7. Giet de pasta af en doe dan de penne bij de groenten. Meng.
  8. Werk af met fijngehakte basilicum. Serveer met gemalen Parmezaanse kaas.

Tip

Broccoliroosjes in deze penne met broccoli frisgroen houden? Laat ze net na het koken even schrikken onder koud water.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Lydieken op 19 augustus 2014 om 21u33

Gepost door Lydieken op 19 augustus 2014 om 21u36

Klinkt me een heel lekker gerechtje. Denk dat ik het zeker eens ga proberen. :-)

Gepost door Lydieken op 19 augustus 2014 om 21u36

Klinkt me een heel lekker gerechtje. Denk dat ik het zeker eens ga proberen. :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?