Recept 45**** (8 stemmen)

Penne met broccoli en ansjovis

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Plons de tomaten gedurende 10 seconden in kokend water. Schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de sjalot en de knoflook fijn.
  2. Verwijder de kleine roosjes van de broccolistengel. Plons de roosjes in hard kokend, gezouten water gedurende 4 minuten. Laat koken zonder deksel op de pot. Giet af en spoel de broccoli met koud water tot volledige afkoeling.
  3. Zet een pot op het vuur en laat er wat Solo in warm worden. Doe de sjalot en de knoflook bij de Solo. Laat 2 minuten zacht bakken. Doe de ansjovisfilets erbij en verkruimel de vis met een spatel. De tomaten gaan dan de pot in. Peper uitvoerig. Laat de tomaten een kwartiertje stoven zonder deksel zodat het vocht kan verdampen.
  4. Kook de penne zolang als op het pakje staat aangegeven. Het koken gebeurt in een pot met gezouten water, waaraan een scheutje olijfolie werd toegevoegd en zonder deksel.
  5. Bak de pijnboompitten even in een pannetje met antikleeflaag tot ze een kleurtje hebben gekregen. Dit gebeurt zonder vetstof.
  6. Voeg de broccoli en de pijnboompitten bij de tomaten. Laat even stoven.
  7. Giet de pasta af en doe dan de penne bij de groenten. Meng.
  8. Werk af met fijngehakte basilicum. Serveer met gemalen Parmezaanse kaas.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Lydieken op 19 augustus 2014 om 19u33

Gepost door Lydieken op 19 augustus 2014 om 19u36

Klinkt me een heel lekker gerechtje. Denk dat ik het zeker eens ga proberen. :-)

Gepost door Lydieken op 19 augustus 2014 om 19u36

Klinkt me een heel lekker gerechtje. Denk dat ik het zeker eens ga proberen. :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?