Penne met boerenkool spekjes en gorgonzola & 2 variaties

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Deze pasta met seizoensgroente boerenkool past helemaal bij dit koude weer. Daarnaast zijn er nog we je nog 2 variaties waardoor je het naar je eigen smaak kunt aanpassen.
  2. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  3. Verhit intussen in een ruime hapjespan de olie en bak de spekblokjes samen met de ui en knoflook al omscheppend 4 minuten.
  4. Voeg de paprika toe en bak 1-2 minuten mee. Meng er in delen de boerenkool door en roerbak tot de boerenkool is geslonken. Voeg wat zout en peper toe.
  5. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  6. .Meng de pasta en spekjes door het boerenkoolmengsel. Meng er de kaas door en roer tot deze is gesmolten.
  7. Voeg wat kookvocht toe om pasta smeuïg te maken. Bestrooi met versgemalen peper.
  8. Variatie 1: Met worstjes en Parmezaanse kaas. Bak in plaats van de spekblokjes 400 g in plakjes gesneden Italiaanse worstjes. Voeg in plaats van de gorgonzola 1 flinke klont roomboter toe en bestrooi met 3 el Parmezaanse kaas (of Grana Padano)
  9. Variatie 2: Met tomaten-roomsaus en spinazie. Voeg in plaats van de paprika 1 blik tomatenblokjes (400 g) aan het spekjesmengsel toe en laat 10 minuten op matig vuur sudderen. Voeg de pasta toe en meng er in plaats van boerenkool enkele handen bladspinazie door. Roer tot de spinazie is geslonken. Maak de pasta romig met een scheut slagroom. Laat de spekjes hier eventueel weg voor een vegetarische variant.
  10. Vriendin.nl

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?