Penne met asperges en verse zalm

Mmm… penne met asperges en zalm! Deze pasta is zó simpel dat er eigenlijk niets kan misgaan. Perfect voor op doordeweekse avonden.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Vul een grote kookpot met lichtgezouten water en breng aan de kook.
  2. Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf en snijd de asperges in stukjes van 4 centimeter.
  3. Breng water met een scheutje citroen aan de kook en doe de stukjes asperge erin. Kook de asperges in 10 minuten gaar. Giet af, spoel kort onder koud water en houd apart.
  4. Kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en doe terug in de kookpot
  5. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. 
  6. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes
  7. Roer de ricotta met de citroenrasp, een eetlepel citroensap, de asperges en de zalm door de pasta met asperges.
  8. Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2 à 3 minuten op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is.
  9. Breng op smaak met een snufje zout en (versgemalen) peper. Roer de helft van het basilicum erdoor. 
  10. Schep de penne met asperges en zalm op vier borden en strooi de rest van het basilicum erover, net voor het opdienen.

Tip

Hoe verser je penne met asperges, hoe beter! Wrijf je asperges even over elkaar: hoor je gepiep, dan zijn ze nog lekker vers.

 

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?