Peer gevuld met rum,rozijnen,ricotta en bestrooid met peccannoten.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. een echt 'herfstig "toetje, omdat juist nu volop keuze is in verse peren.
  2. Laat de rozijnen minimaal 1 uur weken totdat ze al het vocht hebben opgenomen in een marinade van de rum en 2 el warm water.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Schil de peren en halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis.
  5. Leg de peren met de bollen kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Meng de rozijnen met de ricotta, de honing, het citroensap en het kaneelpoeder.
  7. Verdeel dan dit ricottamengsel over de peren en gratineer de peren circa 5 minuten in de oven.
  8. Verdeel de peren over 4 borden en strooi de gehakte pecannoten eroverheen.
  9. Warm geserveerd het lekkerst..

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?