Ingrediënten voor 3 personen
- 4 eiwitten
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 1/2 theelepel maïzena
- 1 theelepel wijnazijn
- 250 ml slagroom
- 1/2 theelepel vanillesuiker ( voor bij de slagroom.)
- 250 g vers fruit (bv. aardbeien,frambozen,..)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 130°C
- Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
- Doe er al kloppend de suiker, maïzena en de wijnazijn bij.
- Klop de eiwitten mooi stijf en glanzend.
- Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier.
- Om een mooie cirkel te krijgen tegen je een cirkel diameter +-24 cm op de achterkant van het bakpapier.
- Schep de eiwitten uit op de bakplaat in het midden van de cirkel.
- Verspreidt het schuim zodat je een soort kom bekomt( de randen iets hoger en het midden iets lager. Hier komt later de slagroom in.)
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak precies anderhalfuur op 130°C
- Laat de merengue afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier tot op kamertemperatuur.
- Als je de pavlova van het bakpapierhaalt is de kan HEEL GROOT dat hij instort. Dit is geen probleem!
- Klop de slagroom op met de vanillesuiker en verspreidt hem over het midden van de taart.
- En leg als laatst het vers fruit op de taart. Het fruit is totaal naar jouw smaak. Varieer en experimenteer is de boodschap !!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?