Paté van rode linzen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de linzen gedurende 1 nacht
  2. Week lijnzaad en het sesamzaad in 6 et water gedurende 10 a 15 min.
  3. Verwarm de oven op 180 graden
  4. Verwijder de pitjes van de chilipeper en hak fijn in een hakmolentje
  5. Samen met de gember de kurkuma en de look
  6. Verwarm de olie in en kookpot en fruit de ui tot deze glazig is, voeg de gehakte specerijen toe en stoof even mee.
  7. Voeg paprika en de selder bij het uienmengselen stoof 5 min mee.
  8. Voeg tomatenpuree en het korinderpoeder toe en roer nog even door
  9. Roer dan de linzen ,de zoete aardappel ,de edel gistvlokken en de room onder de rest.
  10. Breng op smaak met zout!
  11. Olie een vorm in en giet het mengsel erin
  12. Bak de paté gedurende ongeveer één uur, dek indien nodig af met aluminiumfolie
  13. Laat afkoelen in de vorm.
  14. Versier met koriander

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?