Ingrediënten voor 4 personen
- 50 g gerookt spek
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ganzenvet
- 100 g paddenstoelen
- 100 g kippenlevers
- 100 g kipfilet
- 1 el eetlepcognac
- 1 koffielepel zout
- versgemalen zwarte peper
- 4 stronkjes witloof
- winterwortel
- 4 laurierbladen of 12 jeneverbessen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak het spek en de look in het vet. Snij de paddenstoelen, de kippenlevers en de kipfilet in stukjes.
- Meng al deze ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg de cognac toe en zout en peper.
- Beboter de potjes met wat Solo.
- Leg op de bodem een passend stukje bakpapier.
- Leg daarop de versiering: een laurierblad of wat jeneverbessen en een in reepjes gesneden pepertje.
- Verdeel de vleesmassa over de potjes en schuif ze n een bainmarie in de oven . Ontvormen ze en laat afkoelen.
- Snij het witloof en de wortel in lange repen. Zet een pan op hoog vuur en bak de look lichtbruin.
- Voeg dan het witloof en wortel toe en roerbak gedurende 4 minuten op hoog vuur.
- Bestrooi met wat zout en peper.
- Schik op een bord en leg de paté erop.
Tip
Serveer met toast.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 15 april 2011 om 18u09
Dank je wel voor de vraag Dandir. Reken ongeveer 35 minuten: je weet dat de paté gaar is als ze los komt van de randen.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?