Paté van gevogelte op bedje van lauwe witloof

1 (1)
135 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bak het spek en de look in het vet. Snij de paddenstoelen, de kippenlevers en de kipfilet in stukjes.
  3. Meng al deze ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Voeg de cognac toe en zout en peper.
  5. Beboter de potjes met wat Solo.
  6. Leg op de bodem een passend stukje bakpapier.
  7. Leg daarop de versiering: een laurierblad of wat jeneverbessen en een in reepjes gesneden pepertje.
  8. Verdeel de vleesmassa over de potjes en schuif ze n een bainmarie in de oven . Ontvormen ze en laat afkoelen.
  9. Snij het witloof en de wortel in lange repen. Zet een pan op hoog vuur en bak de look lichtbruin.
  10. Voeg dan het witloof en wortel toe en roerbak gedurende 4 minuten op hoog vuur.
  11. Bestrooi met wat zout en peper.
  12. Schik op een bord en leg de paté erop.

Tip

Serveer met toast.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Solo op 15 april 2011 om 16u09

Dank je wel voor de vraag Dandir. Reken ongeveer 35 minuten: je weet dat de paté gaar is als ze los komt van de randen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?