Recept 25** (1 stem)

Patatas bravas met pikante tomatensaus en aioli

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Tapas

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de aioli:
  2. Neem de eieren een halfuurtje op voorhand uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn. Dat maakt de binding makkelijker
  3. Doe de dooiers in een kom en voeg de geplette knoflook, azijn en mosterd toe.
  4. Kruid bij met peper en zout
  5. Mix het mengsel en voeg terwijl druppel voor druppel de olie toe.
  6. Wanneer de saus dik wordt, kun je de olie in een klein straaltje bij het mengsel gieten.
  7. Breng op smaak met het citroensap en eventueel nog wet peper en zout.Maak de tomatensaus:
  8. Snij de ui fijn en stoof aan
  9. Voeg de geplette look en de ontzade, fijngehakte pepertjes toe
  10. Voeg vervolgens de tijm, laurier en de oregano toe
  11. Snij de paprika en de tomaten in stukken en voeg toe
  12. Giet tenslotte de frito saus erbij en laat enkele uren sudderen op een zacht vuur (Regelmatig roeren zodat de saus niet kan aanbranden)
  13. Vewijder de tijmtakjes en de laurier, mix en zeef de saus, kruid bij met peper en zoutKook de aardappelen bijna gaar. Zorg er zeker voor dat ze niet te gaar zijn.
  14. Laat afkoelen en snij in blokjes van ongeveer 2cm.
  15. Frituur de aardappelblokjes op 190°C tot ze goudbruin zijn.
  16. Doe in een kom en bestrooi met grof zout.
  17. Serveer met de hete tomaten saus en de gekoelde aioli.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?