Recept 45**** (1 stem)

Pastinaaksoep

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Was de pastinaken en schil ze, hou 1 pastinaak heel, snij de rest in blokjes.
  3. Verhit 1 flinke el solo in een kookpot en fruit hierin de ui glazig, niet bruinen (is een witte soep).
  4. Voeg de blokjes pastinaak toe en bak deze kort mee.
  5. Blus het geheel met 1 liter water en breng aan de kook, voeg dan de bouillonblokjes toe, laat ongeveer 30 minuten koken, tot de pastinaak gaar is.
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Voeg de slagroom toe, en, indien de soep te dik is, nog wat water.
  8. Breng de soep op smaak met pezo.
  9. Snij de hele pastinaak met een dunschiller of mandoline in plakken.
  10. Verhit voldoende olie in een diepe pan en bak hierin de plakken pastinaak mooi bruin, frituren kan ook.
  11. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooien met pezo.
  12. Dien de zeer warme soep op in warme soepkommen en bestrooi met de kervel, geef er de pastinaakchips apart bij.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?