Pastinaaksoep met zoete kruiden en Griekse yoghurt

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. De kruidige smaak van pastinaak met de ‘warme’ kruiden geeft de sensatie van zoet zonder dat er iets zoets is toegevoegd.
  2. Verhit de olie in een flinke braadpan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur.Voeg de specerijen en de gehakte peper toe, bak al roerend een minuutje.Doe de pastinaak en de bouillon erbij.
  3. Laat met de deksel erop 15 minuten zachtjes koken tot de pastinaak gaar is.
  4. Maak pittig op smaak met zout en pureer de soep.
  5. Verdeel over de soepkommen en schep in elke kom een flinke eetlepel Griekse yoghurt.
  6. Bestrooi eventueel met korianderblad.
  7. Recept is uit de Volkskrant. Eigen foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door kookaholic op 11 februari 2014 om 21u49

Lijkt me inderdaad ook een lekker soepje. Ik heb alleen ketoembar even moeten googelen. Ga ik zeker eens proberen. groetjes.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?