Ingrediënten voor 4 personen
- 5 pastinaken
- 1 appel
- 1 ui
- 1 aardappel
- 2 takjes selder
- verse takjes tijm
- verse takjes peterselie
- 2 blaadjes laurier
- 1.5 l kippenbouillon
- Peper en zout
-
- 8 à 10 coquilles
- 1/2 chalot
- 1 limoen
- peterselie
- olijfolie
Bereidingswijze
- Schil de pastinaken, aardappel en appel, snijd in kleine blokjes. Was de takjes selder en snijd in kleine blokjes. Pel de ui en hak fijn.
- Verhit een kookpot met 1 el Solo. Bak hierin eerst de ui glazig. Voeg daarna de blokjes selder, pastinaak, aardappel en appel toe. Laat even meebakken.
- Giet de bouillon in de kookpot en voeg de kruiden toe. Breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
- Haal de peterselie, takjes tijm en laurier uit de soep. Mix de soep glad en laat nog 1 minuutje doorkoken. Kruid de soep met peper en zout.
- Snijd de rauwe coquilles voor de tartaar in kleine blokjes.
- Pel de sjalot en snijd hem fijn. Meng de sjalot met de blokjes coquilles. Breng op smaak met een beetje limoensap, olijfolie, fijngesneden peterselie, peper en zout.
- Schep 2 eetlepels van de tartaar in een soepbord en giet daarrond de hete pastinaaksoep.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?