Pastinaaksoep met kipgehaktballetjes
Een makkelijke pastinaaksoep maken doe je eenvoudig met dit pastinaaksoep recept. Verrijk de soep kleine kipgehaktballetjes te maken. Zo zet je in een handomdraai een lekkere pastinaaksoep waar ook de kinderen van zullen smullen op tafel.
25 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 pastinaken, geschild en gewassen
- 2 grote uien, gepeld
- 1.5 l kippenbouillon
-
1 el Solo Vloeibaar
- 100 g gekruid kippengehakt
- 0.5 el fijngesneden peterselie
- Extra nodig: staafmixer
Bereidingswijze
- Snijd de pastinaken en de uien in grove stukken. Stoof ze aan in de Solo Vloeibaar. Voeg de kippenbouillon toe laat koken tot alles gaar is. Mix de soep fijn met een staafmixer en kruid af met peper en zout.
- Rol balletjes van het kippengehakt laat ze nog even meekoken in de soep. Serveer de soep met wat fijngehakte peterselie.
Tip
Deze pastinaaksoep met kipgehaktballetjes kun je goed van tevoren bereiden. Tijdens het kerstdiner moet je de soep dan alleen nog maar even opwarmen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?