Altijd weten wat je gaat eten?
Pastinaakcrème
-
250 gr pastinaak
-
1 dl Appelsap
-
200 gr Volle kwark
-
75 ml Appelsap *
-
1 theelepel citroensap
-
2 eetlepels Accasiahoning
-
100 gr Rozenbotteljam
-
2 blaadjes Munt * (garn.)
-
80 ml Volle room
Bereidingswijze
- Schil de pastinaken en snij in des
- Kook deze gaar in 1 dl appelsap (laat rustig sudderen op een laag vuurtje)
- Pureer het geheel fijn (warm) , plaats opzij en laat afkoelen
- Roer de kwark op en voeg er 75 ml *appelsap aan toe (koud)
- Voeg de Accasiahoning met een beetje citroensap toe en roer goed om.
- Meng de (koude) pastinaak en de créme (koud)
- Het geheel even opkloppen, en vul een spuitzak met (grote spuitmond)
- plaats in de koelkast.
- Verdun de rozenbotteljam met wat *citoensap
- Voeg al roerend beetje bij beetje *lauw water toe "tot stroperig lopend"
- verdeel over de gerechtglaasjes
- Neem de spuitzak met de créme uit de koelkast
- Spuit de créme mooi rond op de jamlaag.
- Werk af naar keuze: een toefje room, frambozencoulis, munt, rode vruchten
- of andere garnituren (zelfs goenten kunnen)
- *Je kan andere ingrediênten gebruiken als bodemlaag of als afwerking zodat
- het gerechtje geschikt wordt voor mensen met bepaalde intolleranties.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?