Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr pastinaak
  • 1 dl Appelsap
  • 200 gr Volle kwark
  • 75 ml Appelsap *
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels Accasiahoning
  • 100 gr Rozenbotteljam
  • 2 blaadjes Munt * (garn.)
  • 80 ml Volle room

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaken en snij in des
  2. Kook deze gaar in 1 dl appelsap (laat rustig sudderen op een laag vuurtje)
  3. Pureer het geheel fijn (warm) , plaats opzij en laat afkoelen
  4. Roer de kwark op en voeg er 75 ml *appelsap aan toe (koud)
  5. Voeg de Accasiahoning met een beetje citroensap toe en roer goed om.
  6. Meng de (koude) pastinaak en de créme (koud)
  7. Het geheel even opkloppen, en vul een spuitzak met (grote spuitmond)
  8. plaats in de koelkast.
  9. Verdun de rozenbotteljam met wat *citoensap
  10. Voeg al roerend beetje bij beetje *lauw water toe "tot stroperig lopend"
  11. verdeel over de gerechtglaasjes
  12. Neem de spuitzak met de créme uit de koelkast
  13. Spuit de créme mooi rond op de jamlaag.
  14. Werk af naar keuze: een toefje room, frambozencoulis, munt, rode vruchten
  15. of andere garnituren (zelfs goenten kunnen)
  16. *Je kan andere ingrediênten gebruiken als bodemlaag of als afwerking zodat
  17. het gerechtje geschikt wordt voor mensen met bepaalde intolleranties.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?