Ingrediënten voor 2 personen
- 3 of 4 middelgrote kruimige aardappelen
- 1 pastinaak
- 1 winterpeen
- 1 klontje boter
- 1 scheutje kookroom
- peper en zout uit de molen naar smaak
- optie toefje dille of peterselie ter garnering
- 1 groente bouillonblok
Bereidingswijze
- In de groentelade van de koelkast lagen ze knus naast elkaar de peen en de pastinaak, maar ze moesten wel op, voordat er rimpeltjes zouden verschijnen. Ik maakte al eens eerder pastinaak-wortelpuree, dat een succes was. dus was het idee snel geboren, ware het niet, dat me dat wat weinig leek. Dan maar wat patatten erbij. Zo ontstond dus deze puree.
- Schil de aardappelen, wortel en pastinaak en snij alles in stukken. Doe alles in een pan met water met de bouillonblok en kook gaar.
- Giet af en voeg het klontje boter, scheutje kook room ( melk kan ook) en peper en zout naar smaak toe.
- Stamp alles tot een fijne puree.
- Vul een serveer ring ( hoeft niet) en werk af met een topje kruiden als je dat in huis hebt.
- Het resultaat is een zoetige smeuïge puree met extra groentjes.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Love to Cook op 18 maart 2015 om 00u00
Een gemakkelijke smakelijke puree, die bij alles past.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?