Ingrediënten voor 8 personen
- 300 gr Verse room
- 4 Eierdooiers
- 180 Gr Kristalsuiker
- 1 Citroenschil
- 30 gr Bloem
- 1/2 Vanillestok
- 2 Stokjes Kaneel
- 2 Vellen bladerdeeg
- 4 el Bloemsuiker
- 1 etl kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Doe de bloem in een kom en doe er 100 Ml room bij. Roer een stevig papje . Giet de rest van de room in een kookpot . Voeg citroenschil en kaneelstokjes bij . Schraap de zaadjes uit de Vanillestok . Voeg de zaadjes en het stokje toe , warm op . Giet de warme room en de suiker bij het bloemmengsel. Voeg de eierdooiers toe. Doe de inhoud weer in de kookpot. Warm op tot het kookpunt . Zodra ingedikt pot van het vuur. Laat afkoelen .
- Haal citroenschil , Vanillestok en kaneelstok eruit.
- Leg twee vellen bladerdeeg op elkaar .
- Rol los op .
- Snij er schijfjes van drie centimeter uit .
- Druk ze plat en Duw er kommetjes van .
- Vul met afgekoelde vulling .
- Bak 20 min in een 220 voorverwarmde oven. Meng Bloemsuiker met kaneel . Strooi erop .
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?