Pastaschelpen met tonijn

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. Solo Vloeibaar
  3. 200 g tonijn op olie
  4. 2 soeplepels kappertjes
  5. 350 ml passata
  6. peper en zout
  7. 250 ml water
  8. 1 bouillonblokje Knorr Finesse Kip
  9. 1 koffielepel gedroogde basilicum
  10. 300 g pastaschelpjes
  11. verse basilicumblaadjes
  12. 1 teentje knoflook
  13. 300 g tomatenstukjes (in blik)
  14. 2 soeplepels fijngesneden basilicum
  15. 125 g mozzarella
  16. Bereiding:
  17. Snipper de look.
  18. Verwarm wat Solo Vloeibaar en stoof de looksnippers glazig.
  19. Voeg de tomatenstukjes toe en laat wat inkoken.
  20. Bereid de bouillon door 1 bouillonblokje Knorr Finesse Kip op te lossen in 250ml kokend water.
  21. Lek de tonijn uit.
  22. Zet de saus van het vuur, plet er de tonijn in, meng er de kappertjes en de fijngesneden basilicum onder. Kruid met peper en zout.
  23. Strijk vier lage ovenschoteltjes in met Solo Vloeibaar.
  24. Verwarm de passata en voeg 100ml van de bouillon toe en kruid met gedroogde basilicum, peper en zout.
  25. Kook de pastaschelpen 2 minuten in gezouten water, verfris en laat uitlekken.
  26. Verwarm een oven voor op 200 °C.
  27. Verdeel de passata over de schoteltjes, vul de schelpen met tonijnsaus en zet ze in de schoteltjes.
  28. Bestrooi met de in stukjes gesneden mozzarella en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
  29. Werk af met de blaadjes basilicum en serveer onmiddellijk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?